Persbericht over mijn boek Adam en Evert

Kampen, 8 juni 2010

Kandidaat-Kamerlid GroenLinks schrijft boek over homoseksualiteit in orthodox-protestantse kring

‘Adam en Evert’ doorbreekt spanning tussen kerk en homoseksualiteit

Homoseksualiteit is in orthodox-christelijke en evangelische kring een heet hangijzer. Terwijl ook homo’s en lesbo’s lid zijn van orthodoxe kerken. Zij moeten met hun seksualiteit én hun geloof in het reine zien te komen, aldus Ruard Ganzevoort, een van de auteurs van ‘Adam & Evert; De spanning tussen kerk en homoseksualiteit’ dat vrijdag 11 juni verschijnt. Ganzevoort is tevens de enige ‘roze’ kandidaat op de kandidatenlijst van GroenLinks. Hij hoopt op een plek in de Kamer om zo zijn steentje bij te dragen aan de diversiteit in kerk en samenleving.

“Ik ga niet meer naar de kerk, want God wil mij toch niet”, zegt een jongeman na de ontdekking van zijn homoseksualiteit tegen de auteurs van ´Adam en Evert´. “Voor mij is God alleen maar dichterbij gekomen,” zegt een ander.

De auteurs Ruard Ganzevoort, Mark van der Laan en Erik Olsman analyseren in dit boek de verschillende manieren waarop men binnen de orthodox-christelijke en evangelische kerken over homosekualiteit spreekt. Ze bespreken de Bijbelse verwijzingen naar homoseksualiteit op onpartijdig mannier en stellen vanzelfsprekende ideeën binnen – en buiten de kerken –  ter discussie. Daarmee biedt het boek openingen voor een nieuwe visie op homoseksualiteit en op gemeente-zijn.

Ten slotte geven de auteurs handreikingen aan kerkleiders en benoemen ze een aantal spelregels voor een (kerkelijk) gesprek over homoseksualiteit.

Ruard Ganzevoort (1965) is hoogleraar praktische theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schreef onder meer ‘Zorg voor het verhaal’ (Zoetermeer, 2007).

Mark van der Laan (1978) is pastor in de ouderenzorg. Aan de Vrije Universiteit studeerde hij af als geestelijk verzorger, met een scriptie over homoseksualiteit en pastoraat.

Erik Olsman (1980) is onderzoeker in opleiding in het Academisch Medisch Centrum. Hij studeerde theologie.

BOEKGEGEVENS:

Adam en Evert; De spanning tussen kerk en homoseksualiteit, Ruard Ganzevoort, Erik Olsman en Mark van der Laan, paperback, 169 blz., € 16,90, ISBN 978 90 259 6040 7, Uitgeverij Ten Have, Vanaf 11 juni verkrijgbaar in de boekhandel.

Advertenties

Reacties staat uit voor Persbericht over mijn boek Adam en Evert

Opgeslagen onder Uncategorized

Reacties zijn gesloten.