Kandidaat Eerste Kamer!

De kandidatencommissie van GroenLinks voor de Eerste Kamer heeft haar advies uitgebracht. Ik ben genomineerd voor een plaats hoog op de lijst. Zie hier het advies:

► Expertise: religie en diversiteit
Spraakmakende en innemende GroenLinks-theoloog
De commissie vindt Ruard een zeer getalenteerde GroenLinkser. In korte tijd heeft hij zich binnen GroenLinks bekend en geliefd gemaakt, onder meer als voorzitter van de werkgroep de Linker Wang en als mede-oprichter van de werkgroep Onderwijs. Ruard is een uiterst intelligente en analytisch sterke spreker. Hij is in staat om zich op een prettige en soms verrassende wijze in het politieke maatschappelijke debat te mengen. Ruard is hoogleraar Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en heeft vele publicaties op zijn naam staan. Als theoloog verbindt Ruard het thema religie op een aansprekende manier met hedendaagse thema’s en actuele onderwerpen en weet hij de landelijke media regelmatig voor zijn standpunten te interesseren. Ruard heeft de commissie er moeiteloos van overtuigd dat hij beschikt over een prettige persoonlijkheid, gedrevenheid en sterke communicatieve vaardigheden. De commissie vindt Ruard bijzonder geschikt en direct inzetbaar als Eerste Kamerlid voor GroenLinks. Wij dragen Ruard Ganzevoort dan ook met enthousiasme voor een hoge plaats in blok 2 voor.

Advies: blok 2 hoog

Mijn eigen presentatie:

Dit ben ik
Hoogleraar theologie aan de VU, eigenaar van een duurzaam hotel, actief in homo-emancipatie. Binnen GroenLinks voorzitter van De Linker Wang (platform voor religie en politiek), medeoprichter werkgroep Onderwijs, lid Partijraad, kandidaat Tweede Kamer 2010. Daarnaast bestuurswerk in wetenschap en welzijnswerk, publicist (15 boeken, veel wetenschappelijke artikelen, blogs, tweets), vader van vijf kinderen. Sinds ik als kind in Suriname woonde betrokken bij de plurale samenleving en politiek. Internationaal actief wetenschapper en gastdocent (oa Zuid-Afrika, Myanmar, Canada). Liefhebber van het goede leven: film, ontmoeting, samen eten.

Daarom wil ik in de Eerste Kamer
Meer dan ooit zal de Eerste Kamer het kabinetsbeleid moeten toetsen op de kernwaarden van onze veelkleurige democratie: beschermen van wat kwetsbaar is, veilig stellen van de vrijheden van iedereen. Voorbij de belangen van allerlei groepen gaat het om het hoog houden van idealen: duurzaam, solidair en vrijzinnig. Ik wil tegenwicht bieden aan een kabinet dat mensenrechten, milieu, culturele vrijheid en sociale zekerheid onderschoffelt en geen groter goed ziet dan ongebreidelde ruimte voor de economie. De rechtsstaat is meer dan de macht van de meerderheid.

Wat ik kan en wat ik wil
Heldere analyses en kritisch commentaar. Scherpe debatten zonder de ander te beschadigen. Constructief werken aan oplossingen. Compromisbereid zonder onze principes overboord te zetten. Strijdbaar, maar altijd met relativeringsvermogen. Deskundig op het terrein van onderwijs, zorg, diversiteit, seksueel misbruik, emancipatie, religie en de rechtstaat. Commentator en opiniemaker, veelgevraagd in de landelijke media.

Advertenties

Reacties staat uit voor Kandidaat Eerste Kamer!

Opgeslagen onder Politiek

Reacties zijn gesloten.