Wijze lessen Senaat over privatisering: niet privatiseren om het privatiseren

(Persbericht)

Vandaag werd in de Eerste Kamer het parlementaire onderzoeksrapport ‘Privatisering’ gepresenteerd. GroenLinks verwelkomt dit rapport van harte. Ons Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort: ‘Dit is de eerste keer in vijftig jaar dat de Eerste Kamer een eigen parlementair onderzoek uitvoert. Dat is, gezien het resultaat, van harte toe te juichen. Ook inhoudelijk is het onderzoek een succes te noemen.’

De aanbevelingen liggen in lijn met wat GroenLinks de afgelopen jaren heeft bepleit bij beruchte privatiseringstrajecten zoals de NS en de postmarkt. ‘Het rapport rekent af met de privatiseringsreflex. Privatisering is pas te overwegen als je als parlement een duidelijk doel voor ogen hebt, zicht hebt op de middelen om dat doel te bereiken en belangrijker, niet alle (bij)sturingsinstrumenten uit handen geeft. Privatiseren omwille van het privatiseren is wat GroenLinks betreft geen optie. Bovendien moet beter verankerd worden hoe inspraak en controle plaatsvinden als het parlement zichzelf op afstand plaatst’, aldus senator Ganzevoort.

Binnenkort debatteert de Eerste Kamer over de aanbevelingen van het rapport van de Parlementaire Onderzoekscommissie ‘Privatisering’.

Advertenties

Reacties staat uit voor Wijze lessen Senaat over privatisering: niet privatiseren om het privatiseren

Opgeslagen onder Eerste kamer, Politiek

Reacties zijn gesloten.