NWO-subsidie voor onderzoek Religie en Homoseksualiteit

Religie en homoseksualiteit worden vaak tegenover elkaar gezet. Parallel aan een toenemende vanzelfsprekendheid van seksuele diversiteit (in Nederland), lijkt religie steeds vaker als privézaak te worden gezien. Dit onderzoek analyseert die polarisatie in politieke debatten en populaire cultuur, en vergelijkt de actuele situatie in Nederland met de recente geschiedenis en met Servië, Spanje en Zweden. Wat zeggen conflicten over homoseksualiteit over de plaats van religie in de samenleving?

Het onderzoek dat deel uitmaakt van het NWO-programma Religie in de Moderne Samenleving wordt geleid door prof. Ruard Ganzevoort (VU) samen met prof. Anne-Marie Korte (UU). Onderzoekers zijn Mariecke van den Berg, David Bos (postdocs) en Marco Derks (AiO).

Het project werkt samen met een internationaal team van adviseurs en 14 maatschappelijke partners. Het project heeft haar thuisbasis in het Amsterdam Center for the Study of Lived Religion (VU) en is aangesloten bij de leerstoel Religie en Gender aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het project heeft een looptijd van vier jaar en een budget van € 466.000.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Religie

Een Reactie op “NWO-subsidie voor onderzoek Religie en Homoseksualiteit

 1. Jsn Roseboom

  Beste Ruaard Ganzevoort,

  Er gaat, of er is kennelijk iets mis gegaan in de communicatie over u en de doelstelling van het onderzoek gelet op de reacties op de website van Kerknieuws.nl en naar de aldaar verwezen CIP.nl, welke laatste ik niet zal lezen.

  Het lijkt mij – voor mij persoonlijk ook van belang – dat de doelstelling, (persoonlijke) integriteit en het maatschappelijk nut van het onderzoek nader wordt toegelicht, ook voor de lezers van Kernieuws in al haar dimensies en denominaties.

  Groet,
  Jan Roseboom