Hoe Bussemaker mij boos maakt…

Op 4 februari stelde ik namens GroenLinks vragen over de echte effecten van de cultuurbezuinigingen. Die kwamen er op neer dat de informatie die we van de minister kregen veel te oppervlakkig en veel te rooskleurig was. De echte schade van de bezuinigingen op de cultuur door rijk, provincies en gemeenten zal, zo vrezen we, veel groter blijken te zijn.

Deze week kregen we de antwoorden van minister Bussemaker. Nee, ze kan geen antwoord geven op de concrete vragen. Nee, een fijnmaziger beeld heeft ze niet. En nee, het is te vroeg om verder conclusies te verbinden aan de negatieve signalen die er zijn. Maar weet u, in het najaar komt het jaarlijks overzicht van Cultuur in Beeld weer uit met relevant onderzoek. En “Naar verwachting zal deze publicatie veel van de vragen die bij u leven beantwoorden.”

Ik kan me dus best opwinden over zo’n antwoord. Kop in het zand. Niet ingaan op de concrete vragen. Geen oog willen hebben voor de sluipende vernietiging van de culturele structuren. En verwijzen naar een rapport waarvan ze nu al weet dat het antwoord op de vragen daar niet in staat. En dat alles met een toon van ‘beste meneer Ganzevoort, wilt u ons alstublieft niet storen terwijl we de cultuursector aan het versterven zijn?’

Bah.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Eerste kamer, Politiek

Een Reactie op “Hoe Bussemaker mij boos maakt…

 1. Like is wel het slechtste signaal onder een tekst als deze, geen wonder dus dat alle likers stil bleven.
  Bij deze wel veel waardering!

  Een lans breken voor de strijd tegen de verdere verwoesting van de culturele sector is een applaus waard.

  Hou vol.

  Blijf storen!
  Stoorzenders winnen het uiteindelijk……