Kandidaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer

Met heel veel plezier kan ik melden dat Tineke Strik en ik zijn voorgedragen als kandiaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Ik ga graag de uitdaging aan op weg naar het partijcongres dat begin Februari beslist over de lijst. Ik ben blij met het advies van de kandidatencommissie over mijn kandidatuur:

Veelzijdig en charismatisch vertolker van het GroenLinks-gedachtegoed

“Ruard Ganzevoort combineert het lidmaatschap van de Eerste Kamer met een baan als hoogleraar praktische theologie aan de Vrije Universiteit. Hij is ook lid van een aantal commissies en raden van toezicht op het gebied van zorg, wetenschap en media. Ruard heeft de afgelopen vier jaar in de Eerste Kamer onze hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt. Ruard is sterk op inhoudelijk, communicatief en politiek-strategisch vlak. Hij heeft in de Eerste Kamer, maar ook in de media, een toonaangevende positie verworven. Kenmerkend voor Ruard is zijn zichtbaarheid en benaderbaarheid binnen en buiten onze partij. Als geen ander slaagt hij er in het GroenLinks-gedachtegoed in conceptuele én in concrete zin te vertolken. Doordat hij in staat is dit (waar nodig) nieuwe inhoud te geven bindt hij een breed publiek aan onze partij. Ruard heeft goede ideeën over de inzet van de Eerste Kamerfractie in de komende periode en de vaardigheden om die te gaan realiseren. De kandidatencommissie is buitengewoon verheugd over zijn kandidatuur voor plek 1. Wij dragen hem vol overtuiging voor als lijsttrekker.”

En:

“In ons lijstvolgordelijk advies spreken wij als commissie een unanieme voorkeur uit voor Ruard Ganzevoort als de nummer 1 van de lijst. De commissie is van mening dat GroenLinks aan Ruard een voortreffelijke lijsttrekker heeft, die de komende jaren in bredere zin op inspirerende en vernieuwende manier een bijdrage zal leveren aan het verder ontwikkelen en uitdragen van het GroenLinks-gedachtegoed.”

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

5 Reacties op “Kandidaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer

  1. HansHarwig

    Jouw rijzende ster schittert op mijn netvlies

  2. Prachtig.
    Ik ondersteun jouw kandidatuur.

    Vriendelijke groet,

  3. Ruard, wat een mooi nieuws! Dit is hoe dan ook een felicitatie waard!