Drie weken later

Drie weken inmiddels zonder Marc. Drie weken om te wennen aan de stilte die soms rust en ruimte is en soms alleen maar leegte. Drie weken ook met stapels kaartjes, mails, berichten en bloemen. Online en offline verbondenheid. Drie weken herinneringen delen met de kinderen en verdere familie, vrienden, kennissen.

Dit is zomaar een berichtje om te bedanken voor al die honderden aardige berichten langs welke weg dan ook. ´Troost is iemand die met je in de afgrond durft te kijken´, leerde ik ooit. En al is het diep, er is ook veel troost.

En verder zijn het weken om een nieuw ritme te zoeken. Het alledaagse moet weer worden opgepakt. De toekomst moet zich weer gaan ontvouwen. Dat hoeft niet in een keer, maar we zijn op weg. In de komende tijd zal ik wel weer meer inhoudelijks van me laten horen over politiek, theologie, samenleving, cultuur en alles wat ik van belang vind. Ook dat komt wel weer. Kortom: het komt goed, mede dankzij de mooie herinneringen en de verbondenheid met velen. Nogmaals bedankt.

 

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Drie weken later

  1. tarkio

    Moedig Ruard om dit op te schrijven en je diepste gevoelens hier te delen. Het komt zeker goed ook al moet je door de bekende fases heen. Sterkte